EN NL e-mail bulletin contact

Jeevan School

Jeevan School, School of Life, is een initiatief van de organisatie Basic Human Needs, die zich in Varanasi inzet voor de allerarmsten: de mensen die op straat leven. Hun kinderen krijgen in Jeevan School – vroeger niet meer dan een golfplaten dak op bamboepalen – niet alleen les, ze krijgen er ook iedere dag een fruitontbijt en een voedzame lunch.

Het schooltje is inmiddels een echte school geworden, in een nieuw gebouw.

Er is veel aandacht voor de inhoud van het onderwijs, het volgen van de kinderen, het niveau van de onderwijzers en de maaltijden.

Kati Richter uit Duitsland, jarenlang het bevlogen en ambitieuze hoofd van de school, heeft voor prachtige schoolmiddelen gezorgd, veelal Duits Montessorimateriaal.

De onderwijzers zijn er, dankzij Kati, goed opgeleid; zij verzorgde iedere zaterdag een training, waarin ze nieuwe manieren van lesgeven en leren introduceerde. Ze had een heel goed inzicht in het soort kinderen, straatkinderen, waarmee Jeevan te maken heeft.

Sinds haar vertrek bewaakt manager Sheelu Kujur de hoge onderwijskwaliteit.

Jeevan School heeft ook een hostel voor de allerarmsten uit de nabijgelegen sloppenwijk. Het ligt naast de school en biedt plaats aan 35 kinderen. Vóór school en hostel ligt een mooie, groene speelplaats.

Mét Kati is ook de grootste sponsor vertrokken. Om minder afhankelijk te zijn van buitenlands geld heeft Sheelu overheidssteun aangevraagd. Hij is optimistisch.

jeevaneducation >

Onze overheadkosten waren in 2022: 2,7%