EN NL e-mail bulletin contact

Jeevan School

Jeevan School, School of Life, was een initiatief van de organisatie Basic Human Needs, die zich in Varanasi inzette voor de allerarmsten: de mensen die op straat leven. Hun kinderen kregen in Jeevan School – vroeger niet meer dan een golfplaten dak op bamboepalen – niet alleen les, maar ook iedere dag een fruitontbijt en een voedzame lunch.

Het schooltje is inmiddels een echte school geworden, in een mooi, goed gebouw.

Kati Richter uit Duitsland, jarenlang het bevlogen en ambitieuze hoofd van de school, heeft voor prachtige schoolmiddelen gezorgd, veelal Duits Montessorimateriaal.

De onderwijzers zijn er, dankzij Kati, goed opgeleid; zij verzorgde iedere zaterdag een training, waarin ze nieuwe manieren van lesgeven en leren introduceerde. Ze had een heel goed inzicht in het soort kinderen, straatkinderen, waarmee Jeevan te maken heeft.

Sinds haar vertrek bewaakt manager Sheelu Kujur de hoge onderwijskwaliteit.

Nog steeds is er veel aandacht voor de inhoud van het onderwijs, het volgen van de kinderen, en het niveau van de onderwijzers.

Jeevan School had tot voor kort ook een hostel voor de allerarmsten uit de nabijgelegen sloppenwijk. Het ligt naast de school en biedt plaats aan 35 kinderen. Vóór school en hostel ligt een mooie, groene speelplaats.

Mét Kati is ook de grootste sponsor vertrokken. Er is momenteel geen geld voor schoolmaaltijden en hostel. Om minder afhankelijk te zijn van buitenlands geld heeft Sheelu overheidssteun aangevraagd. Hij is optimistisch.

______________________________________________________________________________________________________________

Januari 2024
Laatste nieuws: Jasper, Marieke, Michiel en Sofie na vijfentwintig jaar terug in India

In 1998 werkten zij als vrijwilligers in de sloppenwijk Nagwa. Zij leerden er veel bijzondere mensen kennen. Zij zagen projecten die voor de allerarmsten waren opgezet. Al vijfentwintig jaar ondersteunen ze enkele daarvan, waaronder onze stichting. Nu zijn ze terug in Varanasi en kwamen bepaald niet met lege handen. Zij zamelden voor Stichting Benares Schoolfonds een flink bedrag in voor schoolmaaltijden op de Jeevan School.

______________________________________________________________________________________________________________

jeevaneducation >

Onze overheadkosten waren in 2023: 1,9%