EN NL e-mail bulletin contact

Dalitproject Sarnath

Op 1 januari 2024 heeft Stichting Benares Schoolfonds een project overgenomen van de stichting Focus on Education die haar activiteiten beƫindigd heeft.

In Sarnath, 10 km van Varanasi, is een hostel waar geselecteerde meisjes uit arme dalitgezinnen twee jaar intern wonen. In die tijd volgen ze de klassen 9 en 10 op een school in de buurt. In het hostel krijgen ze extra lessen, en er wordt aan sport en spel gedaan.

Zo krijgen deze kansarme maar getalenteerde leerlingen een goed studieritme en maken ze reuzenstappen in hun ontwikkeling. De klassen 11 en 12 volgen zij van huis uit, maar wel met begeleiding binnen het project. Aansluitend kunnen de meisjes een korte beroepsopleiding volgen.

Op de linkerfoto: kersverse verpleegster Shivangi met haar oma.

Wij zijn enorm blij met het vertrouwen dat spreekt uit het verzoek aan ons om dit mooie project over te nemen. Na ons bezoek in februari 2024 zullen we deze informatie actualiseren.

Onze overheadkosten waren in 2022: 2,7%